Hola, em dic Joan Martínez, i et dono la benvinguda a aquest espai virtual
que espero no et defraudi.

Soc mossèn catòlic, i faig de filòsof, i a estones, de poeta.
Però ja des d'ara m'agradaria ser el teu amic.

Comentaris Evangelics. Sentir-se malament


SENTIR-SE MALAMENT

Diu l'evangeli (Mt 4, 24) que "Li van portar tots els que es trobaven malament amb malalties i sofriments diversos, endimoniats, epilèptics i paralítics, i els va curar". Li portaven tots els que se sentien malament, fos quin fos el mal que els afligia. S'apropen Jesús "endimoniats, epilèptics i paralítics". Sempre hi ha alguna cosa que ens afecta i ens fa patir. Jesús va venir a curar les nostres malalties. Jesús va venir a predicar el Regne "guarint totes les malalties i xacres del poble".

Jesús posa una condició: "Si la vostra justícia no supera la de la llei i la dels fariseus no entrareu al Regne de Déu". La llei no és suficient. És més: la llei dels fariseus no és la que s'anuncia Jesús, ni la que regeix el seu Regne. Així que caldrà passar-se a aquesta nova lògica, encara que siguis mestre de la llei antiga. I això afecta fins i tot la nostra relació amb el Pare.

No n'hi ha prou amb pregar. "Tu, en canvi, quan vagis a pregar, entra a la teva cambra i, després de tancar la porta, prega al teu Pare, que està allà, en el secret; i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà "(Mt. 6,6) No facis l'oració dels xarlatans perquè el teu Pare Déu "coneix les necessitats que teniu abans que vosaltres li demaneu "Quan intentes convèncer a Déu amb la teva oració és perquè en el fons no et creus que et coneix o que li importes. Per això parles tant. I no cal en absolut. Aquest és el nucli de la nostra conversió.

"No amuntegueu tresors aquí a la terra, on hi ha les arnes i rovell que corroeixen, i lladres que soscaven i roben" (Mt 6, 19) No atresoris a la terra, que no serveix per a res i aclapara. "Atresoreu més aviat al cel".  Això porta molts avantatges. “Amuntegueu més aviat tresors al cel, on no hi ha arna ni rovell que els corroeixin, ni lladres que soscavin i robin”. (Mt 6, 20) al cel, "on no hi ha arna", és a dir, no passa el temps. "Ni els lladres roben", cosa bastant freqüent en les coses d'aquí. Sabràs si has fet el pas si mires el teu cor, perquè -i això és llei segurament "on està el teu tresor, hi tindreu el teu cor "(Mt 6,21). Tu tries. Al cel el teu cor és conegut, està segur i li importa poc el pas del temps. A la terra, vinga xerrar, por i inseguretat.

 (25) "No us angoixeu per la vostra vida" que no pots fer-la millor o més llarga "per molt que pensis" Deixa això als "pagans" (32) que malden per tot això perquè no saben que tenen un Pare com el teu. "El vostre Pare ja sap" que teniu necessitat. Així que tu "busca el Regne de Déu i la seva justícia" (33) i "tot això" que et preocupava com a bon pagà, "se us donarà de més". Déu coneix i sap. De sobres. En Jesús sóc conegut, segur i estimat i a més no cal convèncer-lo que existeixes. "Cada dia en té prou amb els seus problemes" (34), que després del que escoltem, són molt pocs.


26/10/2018 18:43:00